Jämna plågor

På onsdagar har jag skidträning med Sport Support Center. Eftersom jag varit på semester och missat tre gånger ville jag verkligen inte missa i onsdags även om jag inte var helt frisk. På schemat stod lite löpning och funktionellstyrka.

Mitt resonemang gick liksom: jag kan sakta jogga sist av alla och sedan fuska lite på styrkeövningarna. Tror ni det gick? Nope, körde inte på för fullt kanske men fuskade inte heller. Passet var helt okej och jag kände mig inte helt slut efteråt. I går så mådde jag lite sämre men så är det ju inte farligt att träna om man inte har ont i halsen eller feber så jag tänkte att jag kan testa mitt nya styrketräningsprogram lite lätt i gymmet.

Programmet är grymt även om jag ska köra för maxstyrka, alltså 5-8 reps och igår körde 10-12 så har jag extrema problem med att röra mig idag. Benen är så ömma att jag sneglade på hissen upp till kontoret i morse, jag har träningsvärk från hårfästet ner till ryggraden, det är jobbigt att böja sig över tvättstället för att tvätta ansiktet. Så har vi armarna som jag knappt kan sträcka ut.

Förkylningen däremot har inte riktigt blivit som det var tänkt med utan jag har tydligen fått slem i lungorna och har svårt att andas, lite av det beror kanske på min träningsvärk i revben, bröst och rygg som gör att det faktiskt gör ont att andas. Fick något slemlösande av doktorn som verkar funka jag låter ungefär som en 90-årig farbror med rökhosta. Riktigt jobbigt att måste springa och spotta hela tiden eftersom jag har så ont i benen att det är jobbigt att gå från skrivbordet till toan.

Håll tummarna att slemmet är borta till på söndag då har jag en dejt i Ursvik extreme spåret som jag inte vill missa.

2 kommentarer:

  1. Hej, jag har just hittat till din blogg och fastnade direkt. Sitter och läser från början nu och vill bara säga att du har ett skönt uttryck och en, i mitt tycke, sund inställning.
    Även om jag själv inte är löpare utan en glad sommarjoggare och egentligen mer åt fitnesshållet så kommer jag att återkomma hit många gånger för inspiration.

    SvaraRadera
  2. Tack Jessica, vad kul! Med sådanna lovord så får jag se till att anstränga mig lite mer!

    SvaraRadera