Saker som kan sabba ditt löppass

Det finns massa saker som kan sabba ett löppass som från början hade all potential i världen att bli riktigt bra.Förutom dålig uppladning, hunger, vätskebrist och det där så kan jag också räkna upp saker som en mp3 eller GPS-klocka utan batterier, att plötsligt hamna i någon gatumarknad vid Hornstull. Förbannade hundar som inte är kopplade eller snarare hundägare utan vett. Ytterliggare en sak är dåligt vårdade fötter!


Tycker det går en liten "snygg" hysteri bland löpare där man snackar om snyggaste löpfrisyrer och smink som är vattentätt. Med dåligt vårdade föttter menar jag inte målade tånaglar utan att man kanske slarvat med att ta bort lite hud eller inte klipptånaglarna som man borde. Så när man springer sitt tempopass så känner man plötsligt ett litet plupp under foten och så blir liksom ena trampdynan aningen högre och mjukare än den andra. Och det gör ont, jävligt ont, att det är 30 grader varmt ute hjälper inte, man kan inte springa normalt utan snarare som en stelopererad, vilket gör att vaderna tar extra stryck- det sabbar hela passet!


Så väl hemma var det bara att ta tjuren vid horen och fixa fötterna.

Tänkte dela med mig av lite hemmafixar tips.

- Investera i ett fotbad med massage. Det är grymt skönt med bubbelbad för trötta fötter.
- Använd flera redskap. Med en vanlig fil kan det ta ett tag att få bort större besvär och med bara en rasp så blir fötterna raspiga. Först rasp sedan finslipa med vanliga filen

- Glöm inte att smörja fötterna! Ta det fettaste du kan hitta och sätt på strumpor så klippar du inte ned golven.
Bubbelbad för fötterna, fråga inte vad den röda lampan har för funktion för det vet jag inte

Passade på att titta på friidrott samtidigt, det bästa på hela sändningen var så klart rullskidsduellen. Så klart vann Northug på vanligt vis.


Hellner och Northug, returmöte på DN-galanInga kommentarer:

Skicka en kommentar