I huvet under långpasset

Just nu är mina långpass 90minuter långa. För vissa kanske det inte låter så långt medan andra tänker, "Jisses 90 minuter". För mig är det någonstans mitt emellan, jag gillar långpassen. För någon dag sedan fick jag frågan om vad jag tänker på när jag springer ”så länge”.

Idag gick tankarna så här:


 • Ah, tänk att det är barmark.

 • Hmm undra om det har tinat upp längst

 • Årstaviken, ska jag dra dit och kolla? Äh nej tänk om det är is, då blir jag så arg.

 • Hmm den där tjejen har sådana blåa byxor jag tittat på, det är snygga.

 • Galning, t-shirt och shorts. Jaja han kommer bli sjuk, eller så är han brevbärare...

 • Fotografiska, just det de har ju en intressant utställning om folkmordet i Rwanda, ska nog försöka ta mig tid att se den.

 • Nehe, tänk om man skulle öka takten sista 3 km då.

 • Förbannade gångtrafikanter om de inte flyttar på sig så springer jag igenom dem.

Det var några exempel på vad jag tänker på, inget Nobelpris direkt.


Passet idag blev 17km och 390meter för att vara exakt. Nu till det intressanta, denna sträcka avverkades på exakt 90min tillskillnad från för 2 veckor sedan då jag sprang exakt samma stäcka på 96minuter. 6 (sex) minuter förbättring alltså.


Långpassen ska dessutom vara långa och långsamma, en riktlinje är ca 2 minuter långsammare än tävlingsfart. Alltså borde jag hålla 6,30-tempo, men det tycker jag är för långsamt och strävar efter 6-tempo, vilket gick så där. Men jag är mycket glad åt mitt misslyckande. Och konstaterar- Vi är på gång!


Detta är ju en blogg och det som kännetecknar bloggar är att det ofta handlar om mode. Jag är inte den som tror att det är kläderna som gör löparen, så jag brukar nöja mig med funktions t-shirt från Stadium á 99kr, finns i fina färger också. Men igår så var jag och några på utflykt till Vingåkers outlet. Då inhandlades det träningskläder. De hade ett väldigt bra utbud tycker jag, lite ont om mellanmjölks storleken medium men jag kan frilansa mellan smal och medium så det fanns mycket att välja på särskilt från Craft.


Här ser ni min nya träningsgarderob.


Röd löpar/funktions tröja Craft. Ord. pris 700kr, jag betalade 449kr, Korta löpartights Craft. Ord. pris 500kr jag betalade 279kr, Funktions t-shirt Craft Ord.pris 350kr jag betalade 199kr

2 kommentarer:

 1. Den röda tröjan är skitsnygg, skulle jag vilja påstå! Härligt med lite färg bland de annars ofta så mörka träningskläderna.

  SvaraRadera
 2. Tack. Det var precis vad jag också tyckte. Ska testa den på kvällens backpass och se om den håller vad den lovar

  SvaraRadera