En drake lyfter bäst i motvind

Jag var support på Vällingby Marathon i går, det var brorsan som skulle springa. Jag är grym på att vara support faktiskt, har sten kolla på tider och är alltid på rätt plats för att leverera motivation och i detta fall gel.

Han sprang bra brorsan. Såg oförskämt lätt ut efter 10km som han avverkade på min måltid (sub 45) ibland är livet orättvisst! Han nästan persade på 21,1km. Såg fortfarande lätt ut. Sedan blev det tyngre, så då fanns man som support även vid 35 för att sedan möta upp med vatten, gulaschsoppa och en jacka vid mål.

Har agerat support flera gånger förr åt honom, Vasaloppet, Lidingöloppet, Stockholm halvmara… Tror jag även kommer vara huvudsupport under Stockholm marathon.

Jag själv kände mig lite bättre men inte nog bra för att springa så jag tog en sväng till gymmet för att köra ben och axlar följt av bålstyrka. Redan vid första övningen, en bensknäböj, kände jag en konstig värme som kom i munnen och i ögonen. Försökte fokusera bort. Vid frivändningarna så tog jag lätt vikt, men pulsen skenade. Bestämde mig för att inte köra alla hopp som jag normalt kör utan gjorde. En bensspark, exentrisk vadpress, små hopp för vaderna, höftlyft, konstig övning för höfterna och så en sidoplankan och lite andra boll övningar. Pulsen gick upp men jag svettades inte. Ett säkert tecken på att jag är sjuk.

Efter duschen så hade jag grymt ont i halsen. Så nu ont i halsen, täppt i näsan, haft feber hela dagen, ont i örat. Tycker det är lite orättvisst. Har ju precis fått komma igång med igen!

Konstaterar att detta inte är min säsong! Sedan januari 14 dagar förkylning, 2 träningspass, 5 veckor ryggskott, 4 veckor träning följt förkylning.

Men så läste jag i en golftidning (fråga inte) att man blir stark av mottgångar, nåja, det förutsätter väl att man har någon medgång också för att hinna känna på att man blivit starkare.

Sedan stod det så fint – drakar lyfter bara i motvind. Så från och med nu ska jag se mig själv som en drake! Nu försöker draken bli frisk, så här ser mitt "bli frisk bord ut".

Är det något ni tycker jag missat så hör gärna av er och berätta vad!

Annars har vi C-vitamin i apelsin och kiwi. Färsk ingefära som skalas, pressas och kokas upp med vatten. Den långa sprutan används för att rengöra näsan; koka upp 2,5dl vatten och en t-sked salt, låt svalna och spruta sedan upp 1 dl i vardera näsborre, garanterad rening!


Därefter två olika nässprayer, en vanlig utan konserveringsmedel och rhinocort som är med kortison. Så klart värktabletter. Vet att plastpåsen ser lite mysko ut men det är Renixin, mot bihållorna. Sedan har vi Echinagard och baffucin. En tub med achetylsystein vilket är slemlösande och i glasen är det lite starkare saltvatten för att gurgla halsen. Det som inte är med på bilden är Berroca Boost och citron och honung. Samt mitt vattenbad som jag har för att ånga ansiktet, ska också få slem att lossna.

1 kommentar:

  1. There are usually not many web sites with data like this man!
    Bookmarked!

    My blog - having trouble getting pregnant at 40

    SvaraRadera